preskoči na sadržaj

Osnovna škola Julija Klovića Zagreb

 > O školi
Riječ ravnatelja

OŠ Julija Klovića je jedna od manjih zagrebačkih škola i jedna od onih koje rade u jutarnjoj smjeni. Uz redovite programe naši učenici su aktivni u brojnim izvannastavnim aktivnostima, a posebno smo ponosni na lutkarsku skupinu, robotičare, mlade biologe i skupinu prve pomoći, matematičare, geografe, školski sportski klub te novinarsku i druge skupine.

Od velikog je značaja suradnja s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport te Vijećem Gradske četvrti Trešnjevka –sjever, koji nas podupiru u nastojanjima da škola bude još bolja, još ljepša, još uspješnija.

Na našem području djeluje Župa sv. Josipa s kojom prisno i uspješno surađujemo oko brojnih pitanja izuzetno važnih za duhovni razvoj naših učenika i njihovih obitelji.

S ponosom možemo reći da su naši bivši učenici nazočni u sveukupnom životu našeg grada i domovine. Mnogi od njih su uspješni znanstvenici, profesori, liječnici, novinari, medijske ličnosti, spotaši. U susretu s njima redovito dolazimo do saznanja kako je upravo osnovna škola imala bitan, odlučujući utjecaj na njihov budući životni put.

Škola je učenicima drugi dom. Naravno, nitko ne može zamijeniti roditelje, no učitelji ove škole su svjesni da je suradnja doma i škole od izuzetne važnosti, osobito u različitim problematičnim situacijama. Vrata škole su roditeljima u svako doba širom otvorena za konstruktivne razgovore, za savjete, sugestije, za sve što vodi dobrobiti naših učenika!

Osim  pedagoško-ljudskog pristupa, kako djetetu tako i obitelji, vrlo je važno da ostali, takozvani materijalni uvjeti rada budu ispunjeni. Stoga se trudimo urediti i opremiti školu potrebnim nastavnim sredstvima i pomagalima te svime ostalim. U tome smo prilično uspješni. Sve naše učionice opremljene računalima s internetskom mrežom, u svim učionicama su postavljeni LCD projektori, imamo i novi, vrlo kvalitetan video nadzor. Želja nam je što prije dograditi novu, suvremenu knjižnicu koja će djeci postati važno mjesto učenja i otkrivanja novih spoznaja.

Naše učenike podučavamo da pokazuju što veću kreativnost. Zalažemo se za učenje uvijek i u svakom trenutku i u svakoj situaciji te svakodnevno napredovanje u svemu čime se bavimo.

Rezultati rada naših učiteljica i učitelja su jasno vidljivi. Uspjeh učenika (i nastavnika)  iz godine u godinu je sve bolji, svake godine naši učenici sudjeluju na državnim i županijskim natjecanjima, gdje u pojedinim disciplinama osvajaju prva mjesta. Prosječna završna ocjena naših učenika u prošloj školskoj godini je bila čak 4,74.  Vladanje je bilo uzorno za gotovo sve učenike, neopravdanih izostanaka je  zanemariv broj, tek 15 od oko 18.000.  

Sukobi ili svađe među učenicima su izuzetno rijetki, a ako se dogode, odmah se rješavaju, u suradnji roditelja i škole!  

Kao što piše na UNICEF-ovoj tabli u predvorju škole, postali smo Škola bez nasilja.

Mi učitelji smo itekako svjesni da je došlo drugo, novo vrijeme, vrijeme promjena.  Znanje, informacija  i kompetencija  u onome čime se bavimo  je  "conditio sine qua non"  opstanka našeg naroda i naše domovine u Europi i  svijetu 21. stoljeća.

Stoga se ideja o Hrvatskoj kao zemlji znanja mora ostvariti pod svaku cijenu. Hrvatski učitelji su sposobni tu ideju realizirati, naravno, uz potporu svih relevantnih struktura ovog društva.  

                                                            Ravnatelj: Ivan Kljajo,prof.

 

HIMNA ŠKOLE

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

J E L O V N I K

Jelovnik se nalazi u kutku za roditelje.

Popis udžbenika
Hrabri telefon

 

UPISI U SREDNJE ŠKOLE
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2010.

Ukupno: 496756
Ovaj mjesec: 2496
Danas: 45
CMS za škole logo
Osnovna škola Julija Klovića Zagreb / Nova cesta 133, HR-10000 Zagreb / www.os-jklovica-zg.skole.hr / jklovic@os-jklovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju