preskoči na sadržaj

Osnovna škola Julija Klovića Zagreb

 > Naslovnica
Osnovna škola Julija Klovića

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Sanja Gjurčević, 17. 11. 2020. 09:00

 [više]

Srce za Vukovar

Autor: Sanja Gjurčević, 17. 11. 2020. 08:49

 [više]

Dan štednje u 2.a

Autor: Sanja Gjurčević, 16. 11. 2020. 15:51

 [više]

Dan hrvatskih knjižnica

Autor: Sanja Gjurčević, 14. 11. 2020. 19:23

 [više]

Živjeti fair play (publikacija u privitku) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 13. 11. 2020. 14:51

Preporuka za čitanje.

                            Gordana Seferović, prof.

 [više]

Virtualni kros - poziv za prijavu ekipa (poveznica)

Autor: Administrator , 13. 11. 2020. 14:38

 [više]

UPUTE O NAČINU IZRADE ISKAZNICA HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA ZA GRAD ZAGREB (poveznica)

Autor: Administrator , 13. 11. 2020. 14:30

 [više]

Svjetski Dan tablice množenja

Autor: Sanja Gjurčević, 11. 11. 2020. 08:13

SVJETSKI  DAN  TABLICE  MNOŽENJA

                                       

Ove godine 2. listopada, održan je 10. put Svjetski Dan tablice množenja. U obilježavanju Dana ove je godine  sudjelovalo 5242 škola iz cijeloga svijeta. Među 60 škola iz Hrvatske našla se i naša škola.

Ovo je druga  godina  sudjelovanja OŠ Julija Klovića u ovom međunarodnom obilježavanju Dana tablice množenja, a sudjelovali su učenici od 4.-8. razreda.

Kroz malo natjecanje u znanju tablice množenja, na satovima matematike, učenici su obnovili  svoje znanje i ostvarili odlične rezultate. Na žalost, trenutna epidemiološka situacija nije nam dopustila organiziranje obilježavanja na nivou cijele škole tijekom cijelog dana.

Učenici koji su najbrže i najtočnije riješili zadatke stekli su titulu „majstor tablice množenja“.

Naša škola dobila je licencu lokalnog organizatora 10. svjetskog Dana tablice množenja. Veselimo se sudjelovanju i sljedeće godine. Do tada marljivo učimo tablicu množenja.

Profesorice Marija Marijić i Ljiljana Kožar Mršić

 

 

 [više]

Prvoškolci otkrivaju čari lutkarstva

Autor: Sanja Gjurčević, 8. 11. 2020. 22:56

 [više]

Natjecanje Dabar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Gjurčević, 8. 11. 2020. 12:19

                                                                  

Dragi učenici i roditelji,

dobro došli u natjecanje Dabar.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a.

Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

Ove godine s obzirom na okolnosti prijava učenika bit će samostalna uz pomoć roditelja.

Ovim putem Vas molim da se zainteresirani učenici prijave pomoću svojih Carnet računa sljedeći poveznice u PDF prilogu (pod "Više") . Pažljivo odaberite razred u kojem se natječete. Kada se prijavite u sustav javite mi se kako bih Vam mogao dati šifru za pristup kolegiju gdje ćete rješavati test od 9. – 13.11. 2020. Molim Vas da šifru/zaporku koji dobijete povratim mailom nikome ne dijelite jer je zajednička odgovornost sačuvati ozbiljnost natjecanja i dostojanstvo učenika.

Za email po prijavi  potrebno je navesti ime učenika i razred, kako bih mogao učenike dodati u tablice za natjecanje.

Svi učenici koji se ne uspiju samostalno prijaviti, a htjeli bi sudjelovati u natjecanju, neka u školu ponesu svoje AAIedu podatke pa ćemo prijavu izvršiti zajedno. 

Za sva pitanja i nedoumice možete kontaktirati razrednike

 

Lijep pozdrav,

Saša Banić, učitelj informatike

 [više]

JESENSKI ODMOR

Autor: Sanja Gjurčević, 30. 10. 2020. 12:52

Poštovani roditelji, dragi učenici,

nadolazeći blagdan Svih svetih 1. studenoga je državni praznik i neradni dan, a 2. studenoga je Dušni dan.

Na dan Svih svetih i Dušni dan prisjećamo se svih onih koji više nisu s nama, a čiji nas izgubljeni životi podsjećaju na stalnu izgradnju boljeg i pravednijeg društva.  

Prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.,
jesenski odmor za sve učenike je 2. i 3. studenoga 2020. 


Nastava počinje u srijedu, 4. studenoga 2020. godine po A rasporedu:
učenici od 5. do 8. razreda su prijepodne, a učenici 4. razreda poslijepodne.

 

 S poštovanjem

 

Ravnateljica

Milena Laco,dipl.uč.

 [više]

Obavijest- održavanje nastave u promijenjenim uvjetima

Autor: Sanja Gjurčević, 23. 10. 2020. 18:25

Dragi roditelji i učenici,

iako je epidemiološka situacija u našoj školi za sad dobra nastojimo svi zajedno i dalje poštivati mjere i držati se svih uputa:

 • nošenje maski u školi je obveza za učenike viših razreda i sve djelatnike,
 • po školi se krećemo organizirano u pratnji učitelja
 • izbjegavamo kontakte i susrete s ostalim učenicima
 • na wc idemo isključivo pod satom
 • redovito peremo ruke toplom vodom i sapunom, te ih po potrebi dezinficiramo
 • u školi boravimo isključivo u papučama
 • učionice provjetravamo što češće
 • roditelji obavještavaju razrednike o zdravstvenom stanju učenika (određene samoizolacije, potvrđene zaraze, povratku u školu), svakako se javljaju svom liječniku a po potrebi i školskoj liječnici

Pojedinačne slučajeve samoizolacije učenika tretirat ćemo kao bilo koji drugi izostanak s nastave zbog bolesti. U dogovoru s ostalim učenicima iz razreda i uz njihovu pomoć ti učenici nastoje nadoknaditi gradivo. Po povratku u školu pružit će im se mogućnost da se prilagode i nadoknade propušteno a usmena i pisana provjera dogovarat će se nakon toga.

U slučaju samoizolacije jednog razreda nastava će se održavati na daljinu za taj razred, ali u realnom vremenu prema rasporedu sati i u odgovarajućoj smjeni. Predmetni profesori će se po rasporedu uključivati na Teams, postavljati zadatke, komunicirati s učenicima. U tom vremenu učenici trebaju potvrditi svoju nazočnost. Nejavljanje i neodgovaranje smatrat će se izostankom s nastave.

Ako učenik ima poteškoća s internetom ili računalom roditelj mora što prije obavijestiti razrednika koji će s time upoznati cijelo razredno vijeće, jer jedino tako izostanak može biti opravdan.

Nastava na daljinu za cijelu školu ili samo predmetnu nastavu organizirat će se po A i B rasporedu, ali uvijek u jutarnjoj smjeni. Nastavni sati će trajati 40 minuta i u tom vremenu su preko Teamsa profesori dostupni učenicima za pitanja i komunikaciju, a učenici moraju potvrditi svoju nazočnost.

 

Ravnateljica Milena Laco

 

 [više]

Natjecanje LIK 2020.

Autor: Sanja Gjurčević, 5. 10. 2020. 21:24

 [više]

Cijena produženog boravka/ prehrana učenika

Autor: Sanja Gjurčević, 5. 10. 2020. 19:38

Poštovani,

nastavno na Vaše brojne upite oko participacije roditelja u cijeni programa produženog boravka za razdoblje svibanj/lipanj 2020. godine, sukladno Dopuni Programa javnih potreba u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2020. godinu koju je donijela Skupština Grada Zagreba 7. svibnja 2020. godine, „odredbe o iznosu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ne primjenjuju se od 16. ožujka 2020. - dana početka provedbe Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (NN 29/20 i 32/20), koju je donijela Vlade Republike Hrvatske 13. ožujka 2020., do opoziva navedene odluke“.

Slijedom činjenice da je 11. svibnja 2020. godine, danom stupanja na snagu Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske Odluka o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu prestala važiti, roditelji čija su djeca pohađala program produženog boravka od 11. svibnja 2020. godine do kraja školske godine 2019./2020. participiraju u cijeni organizacije programa produženog boravka u spomenutom razdoblju uplatom jednog mjesečnog iznosa participacije.

GRAD ZAGREB
Gradski ured za obrazovanje

 

Molim sve roditelje, koji imaju pravo na umanjenje cijene boravka i prehrane po nekoj osnovi, da hitno pošalju rješenje na e-mail: jklovic@os-jklovica-zg.skole.hr jer se umanjenje iznosa može primijeniti tek nakon toga.

Milena Laco, ravnateljica

 
 [više]

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

Autor: Sanja Gjurčević, 27. 9. 2020. 14:29

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE

Autor: Sanja Gjurčević, 4. 9. 2020. 07:30

Poštovani roditelji i dragi učenici!

 

Na početku smo jedne izazovne i zahtjevne školske godine, koju će većim dijelom oblikovati epidemija COVID-19.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 kojih se moramo pridržavati u najvećoj mogućoj mjeri.

Upravo tim Uputama smo se vodili prilikom odlučivanja o organizaciji nastave za ovu školsku godinu.

Sukladno Uputama pridržavamo se sljedećeg:

 1. U Školu SVI ulaze s maskom na licu. Kretanje po školi je dozvoljeno isključivo s maskom te nakon dezinficiranja ruku na ulazu u Školu i u smjeru ucrtanom po školi.
 2. Roditelj dovodi dijete do ulaza i ne ulaze u školu osim na poziv iz Škole.
 3. Dijete ne dolazi u Školu ukoliko:  ima simptome zarazne bolesti (povišena temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ima izrečenu mjeru samoizolacije, ima saznanja da je zaraženo s COVID-19.
 4. Roditelj ne dovodi dijete pred školu ako ima simptome zarazne bolesti.
 5. Škola će redovito koristiti sva sredstva za održavanje higijene i sprečavanje zaraze: dezinficijens za ruke, toplu vodu i sapun, dezinfekcijske tepihe, prozračivanja, dezinficiranje površina u učionicama i ostalim prostorima škole
 6. Svim učenicima se  kod kuće, prije polaska u školu, mjeri tjelesna temperatura koju roditelj bilježi u posebnu bilježnicu (Informativku), a učenik daje učitelju na uvid.

 

 

ORGANIZACIJA NASTAVE

Učenici od 1. do 3. razreda imaju nastavu prije podne, a poslije podne je boravak.  Jutarnje dežurstvo je od 7.00 do  7.30. Ostali učenici dolaze pred školu do 7.35 sati. Ispred škole se okupljaju po razredima stajući u kolonu prema ucrtanim oznakama. U školu ulaze razred po razred na poziv svojih učiteljica kroz dva prednja ulaza.
Poslijepodnevno dežurstvo je do 17.00 sati.
Učenici od 1. do 4. razreda i njihove učiteljice ne trebaju nositi maske u učionici. Učitelji engleskog, vjeronauka i informatike u razred ulaze s maskom koju koriste čitav sat.

Učenici od 4. do 8. razreda  ove školske godine imaju nastavu u smjenama.  Svaki razred će imati nastavu u svojoj učionici osim tjelesno zdravstvene kulture.
Prvi tjedan učenici 4. razreda počinju s nastavom poslije podne od 14.00 sati, a učenici od 5. do 8. razreda od 8.00 sati.

Učenici 4. razreda u školu ulaze u 7.45  prije podne tj. 13.45 sati poslije podne na stražnji ulaz iza dvorane.
Učenici od 5. do 8. razreda dolaze pred školu u 7.45 prije podne tj. 13.45 poslije podne. Ispred škole se okupljaju po razredima stajući u kolonu prema ucrtanim oznakama. U školu ulaze razred po razred na poziv profesora koje imaju prvi sat. U koloni, desnom stranom, prema ucrtanim oznakama, odlaze do svojih učionica.

Nastavni sati u zagrebačkim školama će trajati 40 minuta.

 

 

PRVI NASTAVNI DAN

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Svi učenici u školu trebaju ponijeti školske torbe, a učenici viših razreda i masku koju će staviti prilikom ulaska u školu.
Potrebno je i prvoga dana izmjeriti temperaturu i upisati u posebnu bilježnicu.

PRVI RAZREDI dolaze pred školu i čekaju da ih učiteljica uvede u školu:
1. a  u 10.45
1. b u 11.00
1. c  u 11.15 sati
Samo jedan roditelj ulazi  s djetetom u školu kako bi uzeo udžbenike i ostali pribor te izlazi iz škole, a učenici ostaju sa svojim učiteljicama.

 

SVI OSTALI RAZREDI
 

5.a,  5.b,   5.c,  6.a,  6.b,  6.c,  7.a,  7.b,  8.a,  8.b  -    dolaze pred školu u 7.45 sati  i u kolonama čekaju razrednike

2. a,  2.b,  3.a, 3.b  -  dolaze pred školu u 8.00 sati i u kolonama čekaju razrednike

4. a, 4. b  -  dolazi pred školu u 10.30 sati i u koloni čekaju razrednicu
 

Prvi dan učenici imaju tri nastavna sata.

 

Zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci i vjerujemo da ćemo zajednički i dobrom komunikacijom te pridržavanjem uputa biti jači od virusa! Sretno svima!

 

Uz srdačan pozdrav,

Milena Laco, ravnateljica

 

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Autor: Sanja Gjurčević, 28. 8. 2020. 08:53

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Lijepo molim sve roditelje budućih prvašića da čim prije pošalju e-mail adresu bar jednog roditelja uz ime djeteta na sljedeći mail: kristina.pravica@skole.hr kako bi vas učiteljice mogle kontaktirati i o svemu detaljno obavijestiti.

 

Ravnateljica Milena Laco, dipl.uč.

 [više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Sanja Gjurčević, 21. 7. 2020. 14:48

Dragi roditelji i učenici,

ovim putem vas obavještavamo da će dio učenika Osnovne škole Petra Zrinskog, objekta koji je oštećen u potresu 22. ožujka 2020. godine, u školskoj godini 2020./2021. nastavu pohađati u našoj školi.  Zbog toga će se odgojno-obrazovni rad sljedeće školske godine organizirati u dvije smjene za sve učenike od 5. do 8. razreda.
Zbog izvanrednih prostornih uvjeta uzrokovanih potresom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je skraćenje nastavnog sata na 40 minuta u školskoj godini 2020./2021.

Prvoga tjedna nastave, od 7. rujna 2020., učenici naše škole bit će u jutarnjoj smjeni, a učenici OŠ Petra Zrinskog u popodnevnoj.

 

Ravnateljica:

Milena Laco, dipl.uč.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 HIMNA ŠKOLE

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

J E L O V N I K

Jelovnik se nalazi u kutku za roditelje.

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK 12 2020.docx

Popis udžbenika
Hrabri telefon

 

UPISI U SREDNJE ŠKOLE
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2010.

Ukupno: 490307
Ovaj mjesec: 3390
Danas: 169
Korisni linkovi
Projekti
STOP NASILJU!

Stop nasilju među djecom!

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Julija Klovića Zagreb / Nova cesta 133, HR-10000 Zagreb / www.os-jklovica-zg.skole.hr / jklovic@os-jklovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju